BEST OF 2016

Brace yourselves! Här kommer det bästa från skolåret som gått!

1. Gemenskapen växte sig starkare. När vi, ungefär 90 personer från Sveriges alla hörn plockades ihop till en ny klass var det såklart med spänning och förväntan. Många gånger har insikten om att alla människor är olika gjort sig påmind men att vi är olika är just vad i alla fall jag anser har bringat en ny nyans i mitt liv. Här kommer lite skryt: i vår klass bryr vi oss väldigt mycket om varandra och tar hand om varandra – det är allmänt känt. 😉

2. När våren kom. Vi var mitt uppe i den mäktiga 27-poängskursen OSOF när utomhustemperaturen steg ett par grader, träden började blomma och vi kunde ta vår (fjärde) kaffe för dagen ute i solen.

img_6340img_6889

3. All kunskap vi tagit till oss. En punkt som i sig täcker många av nedanstående punkter. Vi har pluggat intensivt och i perioder är det såklart kämpigt men vi har fått mångfalt tillbaka. För ett år sen trodde i alla fall inte jag att jag idag skulle sitta och diskutera enzymer, hormoner och celler i olika dess slag som ”vardagsmat”.

4.  Dissektionerna under OSOF. Vi fick två tillfällen att dissikera människopreparat i samband med anatomi-undervisningen. Låter det sjukt att jag sätter detta såhär högt upp på listan? Kanske ja, kanske nej. För många av oss var det en otroligt lärorik upplevelse på alla sätt och något som vi kommer bära med oss för resten av livet.

5.  Arbete i samband med skolan. Jag själv fick chans att delta i ett volontärarbete där vi åkte ut till ett flyktingboende för att instruera om god munhälsa och dela ut produkter. Många andra i klassen har på olika sätt engagerat sig i våra föreningar och utskott och arrangerat allt i från bal, riksstämman, idrottsdag, skrivit i skoltidning etc. Jag själv har ännu inte tagit mig an dessa arbeten i någon nämnvärd utsträckning men har däremot klasskompisar som ägnar en stor del av dygnet till engagemang på olika sätt. De sliter hårt men jag ser också hur mycket glädje det ger tillbaka till dem. Vill man engagera sig i aktiviteter i samband med skolan men utanför undervisningen så finns absolut alla möjligheter till det!

img_7070

6. Odontologiska riksstämman. En 10-poängare på alla sätt! Trots våra knappa 1,5 år in på utbildningen kändes vi välkomna in i ”tandläkarsällskapet”. Det var såklart fantastiskt roligt för oss att få träffa personer från vår framtida bransch.

img_1271

7. Att välkomna de nya ettorna. Såklart jättekul att se nya ansikten på skolan. Bild från gemensam brännbollskväll.

15631193_1891383744423509_819071637_o

8. Föreläsare som tagit oss med storm. Det finns många namn jag skulle kunna nämna här. Ibland går vi hem för dagen med ett nyväckt eller fördjupat intresse för ett ämne som en pedagogisk lärare verkligen engagerat oss i. Det är en otroligt härlig och mäktig känsla.

9.  Tentaplugg i gott sällskap. Alltså – tentaplugg är ett diskussionsämne för sig. En period där man alternerar i tron om att man har en plats i Einsteins släktträd och att man tappades i golvet som spädbarn. MEN – de kvällar man har slitit tillsammans med en eller flera klasskompisar och mellan varven fått asgarva, klagat, diskuterat viktiga ämnen som exempelvis vinnaren av Farmen etc så har det känts lite lättare. Det har rentutav varit ganska mysigt.

10. Efter tenta-fest-tillfällen. Känslan av tio kilo sten som släpper från axlarna när man kliver ut ur tentasalen som efterföljs av någon slags efterfest med klasskompisarna: we like. Efter förra terminens kurs ”OSOF” hyrde vi t.o.m. en festlokal. 5/5 toasters.img_9649

Sådär. Det var nyårskaramellerna för i år. Kan här passa på att nämna att dessa 1,5 år har gått otroligt snabbt vilket känns betryggande när man hoppat på en femårig utbildning. 😉

Vi hörs!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s