Intervju med nyexaminerad tandläkare från KI

Såhär i ansökningstider till universiteten tog jag tillfället i akt att fråga ut en f.d. tandläkarstudent kring vårt program och valet av yrke. Här kommer en intervju med Hampus Eksell, 26, som tog examen 2016 och som idag jobbar som allmäntandläkare inom Folktandvården. Enjoy!

16976385_1460143984004692_1722955333_n

Vem bör söka till tandläkarlinjen? Alla bör söka! Men det vore bra med en person som i första hand har ett gott och emotionellt bemötande mot alla typer av människor. Man bör vara noggrann och inte ta några genvägar. Man ska vara självkritisk, ödmjuk och öppen för att ta in ny kunskap såväl från kollegor som från vetenskapen.

Om du skulle sammanfatta dina fem år på KI med tre ord, vilka skulle det vara? Utvecklande, socialt och oförglömligt!

Vad är den största skillnaden mellan att vara tandläkarstudent på skolans klinik och att jobba ute i näringslivet? Från att ha fått mycket kontrollerat av lärare så tar man alla beslut själv. Man måste våga lite på den kunskap man fått med sig men självklart veta sina begränsningar.
En annan stor skillnad som jag ser det är den praktiska utvecklingen. Att vissa kliniska situationer inte alltid fungerar som man lärt sig i skolan.

Vad är roligast med tandläkaryrket? Alla utmaningar varje dag som bidrar till den personliga kliniska utvecklingen. Att man praktiskt utför något som hjälper andra människor.
Men det bästa med detta yrke är alla underbara tandläkare, sköterskor och hygienister man jobbar med. Bra folk! 😉

Har du några speciella framtidsvisioner (karriärsmässigt)? Just nu är fullt fokus på att bli den bästa allmäntandläkaren jag kan bli. Att känna att jag kan hantera de allra flesta kliniska situationer.
Men en dröm jag har är att vara avdelningschef för en käkkirurgisk avdelning och samtidigt jobba en del kliniskt som käkkirurg.

Tusen tack för att du ställde upp på detta Hampus! Hoppas detta kan ge lite vägledning för er som funderar på att söka till tandläkarprogrammet i år.

Alicia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s