Extrajobba under studietiden?

Svaret på frågan om man hinner/klarar av det är självklart individuell men jag skulle vilja säga att så länge man strukturerar upp sina studier och har ett arbete som inte kräver att man är där vanlig arbetstid så fungerar det finemang.

Under mitt första studieår jobbade jag som personlig assistent minst en gång i veckan men har under detta år jobbat lite mer sällan, ungefär en gång i månaden.

Saker att tänka på om du funderar på att extrajobba under din studietid:

– Under det första året på programmet så har du inte så mycket obligatorisk närvaro, men under andra året och uppåt så är du allt oftare schemalagd till klockan 17 i och med att du har egna patienter. Alltså – efter år 2 kanske ett helgjobb lämpar sig bäst.

Stockholm är fyllt av jobbmöjligheter. Utöver kvällsjobb som exempelvis barnvakt, personlig assistent eller ”studdy buddy” vill jag passa på att tipsa om eventjobb. Det finns en uppsjö av eventbolag här i vår huvudstad, själv har jag jobbat för två av ”jättarna”. Som eventpersonal får man förfrågan om man kan jobba när det är något event på g men du är inte bunden till din arbete och kan faktiskt tacka nej om du verkligen inte hinner just den dagen.

Sök jobb som tandsköterska! Det kommer verkligen ge dig ett försprång när du börjar det kliniska arbetet på skolan och du knyter kontakter inför framtiden.

– Sist men inte minst: du kommer inte gå under ekonomiskt för att du INTE extrajobbar. CSN-lånet är inte så bedrövligt som man tror, man klarar sig rätt bra på ~9000 i månaden om man är någorlunda eftertänksam gällande vad man spenderar sina pengar på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s