Gästinlägg: EXAMENSDAGEN

Jag bad Stephanie Ammerman, ordförande för Odontologiska Föreningen och klasskamrat till mig att skriva några rader om examensdagen i år. Dagen som för de purfärska tandläkarna är extremt efterlängtad och som givetvis firas med pompa och ståt.

10403475_613667675429422_6270030230386175565_n
Stephanie Ammerman, ordförande för Odontologiska Föreningen.

I början av juni var det äntligen dags för våra tandläkare T10 och tandhygienister T4 att examineras!

Vi i OF arrangerar varje år en examenslunch för våra studenter och lärare ute på Djurgården några dagar innan examen. Det är en dag där det hålls tal, delas ut priser och vår fina OF-kör sjunger några sånger.

På fredagen den andre juni var det dags för examensceremonin i Aula Medica som inleddes med fanborg och tal från rektor och prodekan. Programdirektörerna för tandläkar-och tandhygienistprogrammet höll fina tal innan det var utdelning av diplom och en gruppbild. KIs examensceremoni är högtidlig utan att bli tråkig och flera av OFs medlemmar agerade marskalkar under examensceremonierna vilket de säger är ett av de roligaste uppdragen man kan ha.

Dagen efter var det examensmiddag på Grand Hotel. Kvällen innehöll spex, tal, sång och god mat. Efter middagen spelade Blåslaget som är Medicinska Föreningens studentorkester innan bussar tog ut alla till MF i Solna där den efterlängtade efterfesten höll hus. Det var fullt drag hela natten och för flera nyexaminerade var det en tradition att gå på efterfesten som de säkert kommer fortsätta med även fast de har lämnat oss på KI.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s